Interessert i å spare tusenvis?

Vi er veldig opptatte med dette som her med boligkjøp og boligbygging å gjøre og det er vel kanskje ikke så rart. Nordmenn elsker å kjøpe sin egen bopel og det å eie sitt eget er nærmest for en religion å regne. Hvorfor er det da så mange som slurver med forarbeidet i forkant av et slikt kjøp? Dette har vi lurt litt på og har kommet frem til følgende: det er vel kanskje en misforstått lojalitet og kanskje ørlite latskap som ligger bak. Ved å gjøre jobben skikkelig så kan du imidlertid spare betydelige summer hver måned i resten av lånets løpetid, og vi skal rett og slett forsøke å overtale deg i denne artikkelen.

Vi skjønner at du ønsker å være lojal mot banken din. Men: ikke vær det, med mindre du har fått en fantastisk kundebehandler som hjelper deg mye. Det er rett og slett ikke verdt det og du har som oftest svært lite igjen for det. Det er den enkle men harde sannheten. Banker er som forsikringsselskap: når de først har fått inn en kunde så er det gode tidene som over å regne, og dette er sannheten i de aller fleste tilfellene. Det er derfor viktig at du gjør en grundig jobb når du skal søke om et boliglån eller et lån til en leilighet.

Så, vi foreslår derfor at du gjør følgende: du tar kontakt med den faste banken din og ber om det lånet du er ute etter. Sjekk vilkårene og hvor mye du totalt skal betale tilbake i henhold til nedbetalingsplanen. Deretter søker du opp andre banker og ber om tilsvarende lån, og sjekker deretter de samme tingene. Da har du et enkelt sammenligningsgrunnlag og kan dermed ta det billigste lånet. Her vil du kunne spare mye penger over tid, men det kan også hende at bankene krever at du blir totalkunde, og da er det bare å ta en overgang – enkelt og greit.

Alt dette gjør du av én enkelt grunn – du skal spare penger!