Kredittknipen

Det er en kjent sak at bde kredittkort og forbrukslån brukes hyppig i Norge, og selv om det ikke er noe feil med akkurat dét så er det er par ting som vi har lyst til å trekke frem i lyset.

Av og til får man et akutt behov for penger, slik er det bare, og da kan både forbrukslån og kredittkort være kjærkomne hjelpemidler. Det finnes dog noen som tar opp slik gjeld på ‘feil premisser’ og det er disse vi ønsker å trekke litt frem i lyset. Det er unektelig slik at presset vi lever under er stort og vårt ønske etter å være som alle andre, samt å ha det alle andre har kan være en sterk drivkraft som kan føre til dårlige valg. Kort fortalt: mange tar opp lån og gjeld som de bruker til forbruk, som for eksempel å kjøpe det TV-apparatet som de har så lyst på, å kjøpe den hjemmekinoanlegget som de har siklet etter, ferien de har ønsket seg og så videre. Fristelsene er mange, det forstår vi godt, og når man ikke har råd til disse tingene på vanlig måte er det derfor mange som velger å låne penger til å kjøpe seg dette.

Det er også mange foreldre som naturligvis bare ønsker å gjøre det aller beste for barna sine, og dette kommer veldig ofte til syne når det er jul og konfirmasjon. Da stiger gaveprisene kolossalt og det er mange som velger å låne for å komme i mål med sine bidrag til de unge og håpefulle.

Kort fortalt er det mange årsaker til at man kan havne i kredittknipen, og det er kanskje følelsen av å ikke kunne strekke til som gjør at mange foretar noen dårlige valg her og der. De dårlige valgene kan imidlertid vise seg å bli svært kostbare over tid, så hvis man tar slike lån skal man være fullstendig klar på at man har en økonomi som ikke vil lide under dette.

Hvis du ønsker å løse inn dine dyre lån og kreditter anbefaler vi at du klikker på lenken for å få noen gode råd.